______________________________________________________
Step 1
Vi "fældede" et træ i nærområdet. Her er det rød-el.
Rød-el kan kendes på den signifikante rødlige (orange) farve, som saften fra træet får når den kommer i kontakt med luften. Til venstre er det friskskåret træ.
______________________________________________________
Step 2
I værkstedet savede vi træet i mindre stykker. Til at save i frisk træ skal man bruge en sav, hvor tænderne vender begge veje, ellers sætter træsaften sig fast i saven og besværliggør savearbejdet.
På billedet ses bladet til kniven, som er fra den svenske producent Mora.
______________________________________________________
Step 3
Efter træet var skåret til i et passende stykke flækkede vi det med en hammer lavet af træ.
Det er vigtigt, at den genstand man slår på øksen med er lavet af træ eller gummi.
Hvis man slår på øksen med en almindelig hammer, risikerer man at blive ramt af metalsplinter
Her er træstykket, som skal blive til skaftet på kniven. Bladet er pakket ind i gaffa-tape for at beskytte det og snitteren.
______________________________________________________
Step 4
Inden vi skubbede bladet i træet, sleb vi to indhak i angelen (der hvor det ikke er blad mere). Dette gjorde vi for at kunne brække et stykke af og slibe det skarpt, så bladet lettere kunne skubbes i træet. Stumperne ses til venstre på billedet.
Her er den færdige kniv. Bladet er banket i træet og skaftet er slebet med sandpapir 60 og 120.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar